مقاله آیا شهروند خوب همان انسان خوب است مرثیه ای در سوگ منابع طبیعی و محیط زیست می باشد که به قلم مجید سراجی کرمانی به مناسب سومین همایش شورایعالی حفظ حقوق بیت المال در اراضی و منابع طبیعی که در تاریخ ۲۰ اسفند ۱۳۸۷ در هتل المپیک تهران برگزار شد، نوشته شده است.
انسان فرزانه ای که ۲۳۰۰ سال پیش می زیست و ما او را ارسطو می نامیم پرسش درخور تأملی بیان نمود. شاید بیشماری نابسامانی های امروز از آنجا باشد که در سه دهه قبل آن زمان که جان فشانی های انسان هایی مومن این سرمایه های بزرگ ملی و طبیعی را در پهنه سرزمین ایران برای ما به ارمغان آورد از اندیشیدن درباره این پرسش و پیامدهای پاسخی که باید داد، غفلت نمودیم.
آیا شهروند خوب همان انسان خوب است؟
ارسطو شهروندان را به ناویان قیاس می نماید که یکی پارو می زند، دومی سکان نگه می دارد و سومی دیده بان است اما همه آنها وظیفه ای یکسان درباره ایمنی و سلامت کشتی دارند و هرکس در تأمین آن سهمی دارد. بدینسان شهروندان شریکان اجتماعی اند.
پس از بیان نکته هایی، ارسطو چنین نتیجه می گیرد که فضیلت شهروند خوب نمی تواند همان فضیلت انسان خوب باشد. از جدایی که ارسطو میان فضیلت های انسانی و شهروندی نهاده است پیداست این اندیشمند فرهیخته بر این باور بوده است که درستی، پاکدامنی، راستگویی و پارسایی به عنوان فضیلت های نیک انسانی به تنهایی کافی نیست که دارند این صفات را شایسته بر عهده گرفتن نقشی در اداره و رهبری کشتی اجتماع نماید. بلکه اقدام به این مهم نیازمند فضیلت های شهروندی از قبیل تخصص، تجربه، دانش، مدیریت، دقت، ابتکار و دلسوزی، قانون مداری، انضباط اجتماعی، شناخت منافع ملی و آینده نگری در انجام وظیفه ای است که جامعه با اعتماد به شهروند به دست او سپرده است.
مقاله آیا شهروند خوب همان انسان خوب است را از طریق لینک زیر می توانید دانلود کنید:
شهروند خوب
ارسال کننده: مجید سراجی کرمانی
نوشته شهروند خوب ، انسان خوب | آیا شهروند خوب همان انسان خوب است؟ اولین بار در سایت علمی آموزشی نواندیشان | دانلود مقاله منتشر شد.